๑۩۞۩๑ Muslim Userforum ๑۩۞۩๑

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » ๑۩۞۩๑ Muslim Userforum ๑۩۞۩๑ » Yumor » 1 Aprel - Beynəlxalq Gülüş Günü

1 Aprel - Beynəlxalq Gülüş Günü

Сообщений 1 страница 5 из 5

1

Hər birimiz bilirik ki,hər il Aprel ayının biri günü Gülüş günü kimi qeyd olunur.Bu gün hər kəs əylənmək, deyib-gülmək istəyir.Təbii ki, özünə yaxın olan insanlara qarşı ərkyana zarafatlarıyla.Hərə öz aləmində bir cür yaşamaq istəyir bu günü, əyləncəli zarafatlar, məzəli əhvalatlarla dolu gün yaşamaq istəyir hər kəs.Ən gözəli də odur ki,dünyanın ən ciddi insanı belə bu gün ona edilən zarafatı xoş qarşılayır, hətta nəyin ki,ciddi, ən kapris və deyingən insanı belə. Ancaq bir çoxlarımız bu günün Beynəlxalq Gülüş Günü olduğunu bilsək də, tarixçəsini bilmirik.

İcazənizlə 1 aprel zarafatının yaranması tarixini məmnuniyyətlə sizlərlə bölüşürəm:
1564-cu ildə Fransa kralı IX Charles, il başlanğıcının yanvar ayının birinci günü olması barədə qərar verdi. Bundan əvvəl Fransada yeni ili 1 apreldə qeyd edirdilər. O zamankı rabitə şərtlərində IX Charlesin bu qərarı ölkədə çox da yayılmadı. Məsələdən xəbərdar olan isə protest məqsədilə köhnə adətlərinə davam etdilər. 1 apreldə şənliklər keçirtdilər. Digərləri isə onları aprel axmaqları kimi qəbul etdilər.
1 aprelə bütün axmaqların günü adını verdilər. Bu gündə mühafizəkarlara sürpriz hədiyyələr verdilər, təşkil olunmamış qonaqlıqlara dəvət etdilər, gerçək olmayan xəbərlər yaydılar. Uzun illər sonra Yanvarın ilk ay olmasına öyrəşdilər və 1 aprel gününü mədəniyyətlərinin bir parçası kimi görərək davam etdirdilər. Oradan da bütün dünyaya yayıldı.
İndi bütün dünyada 1 Aprel Beynəlxalq Gülüş Günü kimi qeyd olunur.
Sizinçün bir neçə lətifə(:
1.Həkim xəstədən soruşur:Keçən dəfə verdiyim dərmanlarin bir xeyri oldumu?Hə,nəyə görə soruşursunuz?Hec,eyni xəstəlik məndə də başlayib.

2.Qucağinda balaca kücük tutan qiz avtobusda gedir.Onunla üzbəüz oturan oğlan deyir:Kaş o kücüyün yerində mən olardim.Qiz keyfini pozmadan deyir:Bunu arzulamayin çünki mən kücüyün quyruğunu kəsdirməyə apariram...

3.Bir narkoman kilsəyə gəlib orda yanan şamlari söndürməyə başlayir.Bunu görən keşiş qaçaraq gəlib şamlari yandirir.Narkoman keşişi itələyib deyir:Sən nə edirsən buüun mənim ad günümdü.

4.Uşaq velosipedlə anasinin yanindan keçərək ona deyir:Anacan bir mənə bax,əlimi ruldan buraxib sürürem.Döngəni dönəndən sonra qayidib deyir:Ana bax,mən dişsiz danişiram.

5.Diş həkimi kabinetinin qapsinda bu sözləri yazir:GüLüMSəYIN!Ola bilsin ki,siz bunu axirinci dəfə edəcəksiniz.

6.Faiq Ağayev yeni klipi üçün küçədə qız axtarır.
- Bu olmaz.. Bu da olmaz.. Haa ! Tapdım ! Bədəni, saçları - tam idealımdır !
Yaxınlaşır. Üzünə baxır:
- Eh, Samir, sənsən ? Mən də sevinmişdim.

7.Bir Gun iki Dənə qaqaş Gəlir Yaxinlaşir Taksi şoferinə Deyir!.
-Day.Day Əhmədliyə Gedərsən?!
-Bəli -Day Day 3 Nəfərik aa.. Taksi şoferi Deyir -A bala siz iki Nəfər Deyilsiz?
qaqaşlardan Biri Deyir: -Day Day Bəs Sən Getmirsən?!

8.Bir gün bir kşhi dostunun yanina gəlib deyir:"dünən bizim üstdəki qonşunun arvadinin yanina başqa kşhi gəlmişdi.Balkona çixanda gödüm.he-he-he".Dostu bunu eşidib deyir:"Ala, Sizin Ev bir mərtəbəlidir axi"

9.Bir türk qiz olur.O BDU qabaqindan keçəndə qizin dəftərləri düşür yerə.Bir oğlan qizin dəftərlərini götürüb verir ona.Qizda ona deyir;"Siz necədə naziksiz."O da deyir:"Arxadaki qardaşim məndən də nazikdir"

10.Müəllim: Qulaq as, mən sənə üçüncü dəfədir ki, üç verirəm. Belə olmaz, niyə görə oxumursan? Oxumaqdan hələ heç kəs ölməyib.
Tələbə: Bilirəm, amma risk etmək istəmirəm.

11. Bir qadın oğlunu həkimə aparır.Oğlum gəzə bilmir,gözü görmür,kar və dilsizdir,huşu da yerində deyil ona gorə sizə göztərməyə gətirdim.
Həkim bir qadına birdə uşağa baxır və deyir soyunun
Qadın: Nə soyunması ay həkim, xəstə olan mən deyiləm oğlumdur..
Həkim: Bilirəm onu düzəldənə qədər təzəsini yaratmaq daha asandır....

12.Ər işdən qayıdır evə, içəri keçən kimi arvad qışqır bağır salaraq deyir : Niyə alnında pomada var? Hardandı ? !
Ər yazıq-yazıq: Pomada deyil, ay arvad. Bloka girəndə lomla başıma vurdular, soydular məni."
Arvad: Bəxtin gətirdi ki pomada deyil !

13. Iki sevgili kafedə, yemek yeyendə o ğlan qızı qucaqlayır və deyir : Əzizim ataplenaya oxsuyursan.
Qız deyir : Nədi belə çox istiyəm ?
Oğlan : Yox qabırğaların görsənir

14. Müəllim dərsdə soruşar : Uşaqlar balıqlar niyə danışa Bilmir ?
Bu suala heç kəs cavab vermir.
Əli qalxır və suala cavab verir : Müəllim sizin başınızı suya salsam danışa bilərsiniz ?

wwwmain-board.eu/azerbaycan

0

2

superrr letifelerdirrr ...elaa:)

0

3

Sabiw написал(а):

superrr letifelerdirrr ...elaa:)

Təşəkkür Səbiş. Ancaq Konvoylar bundan da maraqlıdı... ;)

0

4

coxsagol bele letifler yerlesdirdiyncun yeni letifeler oyrenmish olduq:))

+1

5

Sabiw написал(а):

coxsagol bele letifler yerlesdirdiyncun yeni letifeler oyrenmish olduq:))

Beyendiyin üçün sən sağol.  :rain:  Bu linki tıqla:
Kovboylar haqqında lətifələr

0

Вы здесь » ๑۩۞۩๑ Muslim Userforum ๑۩۞۩๑ » Yumor » 1 Aprel - Beynəlxalq Gülüş Günü